IJsclub Avenhorn-De Goorn

Terugblik 125-jarig bestaan

Op 14 januari 1889 is IJsclub Avenhorn opgericht en dus bestond de club 125 jaar in 2014. Dit bracht het bestuur ertoe om e.e.a. te organiseren voor iedereen die de club een warm hart toedraagt. Met de voorbereidingen zijn we al in 2012 begonnen.

Ons jubileumjaar begon op 17 januari 2014 met een receptie in Partijencentrum Avenhorn. Hiervoor waren omringende clubs, Gemeente, oud bestuursleden, de winkeliersvereniging, natuurlijk de KNSB, het Gewest en nog vele anderen uitgenodigd waar we als ijsclub mee te maken hebben. De voorzitter, Jaap Schuijt, opende de avond met een overzicht van verleden tot heden. Daarna kwamen diverse sprekers aan het woord die hun felicitaties en attenties overbrachten aan het bestuur. We hadden de zaal ingericht als tentoonstelling met foto’s en materialen van dorpentochten, bestuurlijke zaken, schaatslessen en filmmateriaal. Het werd een gezellige avond.

Voor onze leden hadden wij op 23 maart 2014 een sportieve middag gepland op ijsbaan De Westfries in Hoorn. De leden werden hartelijk verwelkomd door mascotte ‘Wus’, ze ontvingen een aantal consumptiebonnen en een kadootje in de vorm van een paar handschoenen. Er waren diverse activiteiten zoals vrij schaatsen, een rondleiding door de technische ruimte, curling, bounce hockey en een schaatsquiz. Ook aan de kleintjes was gedacht; zij konden buiten iglo’s bouwen, waarbij de mooiste bouwwerken verrezen. De opkomst verraste het bestuur; er waren, ondanks het mooie weer, ca. 190 leden op het evenement afgekomen.

Wij willen iedereen bedanken voor uw aanwezigheid op de receptie en ons evenement op de ijsbaan, voor de felicitaties en de attenties in de vorm van o.a. kaartjes, bloemen en donaties.

error: Content is protected !!